nl gb

MIJN PRAKTIJK

Individuele therapie
Zit je niet lekker in je vel, voel je je onzeker, weet je niet wat je wil, protesteert je lichaam? Allemaal misschien herkenbare zaken die je behoorlijk in de wielen kunnen rijden.
In een overzichtelijke setting, een op een, heb je de ruimte om te vertellen, stil te staan bij wat je voelt, te exploreren, te experimenteren en je voor te bereiden je nieuwe ervaringen mee te nemen naar 'de buitenwereld'.

Relatietherapie
Wanneer het spaak loopt in een relatie (wat voor relatie dan ook) kun je drie dingen doen; aanmodderen, opbreken of onderzoeken. In de sessies ligt de focus op elkaar opnieuw leren verstaan, het uitspreken van je verlangens en het op waarde leren schatten van de verschillen.... Relatietherapie is geen garantie voor het oplossen van het conflict, wel voor de waarachtigheid van het contact. Relatietherapie is er voor stellen, maar ook voor zussen, broers, broer - zus, moeder - dochter etc. Relatietherapie doe ik samen met mijn collega Madeleine Maurick (Gestaltpraktijk Amsterdam).

Leren in een groep
Een groep is een samenleving in het klein. Alles is aanwezig: saamhorigheid, humor, confrontatie, teleurstelling, vreugde etc. Er zijn mensen die je mag en mensen waar je misschien moeite mee hebt. Vind je het moeilijk om bijvoorbeeld aandacht te vragen, dan kom je dat ook tegen in de groep. Je ervaart direct wat het met je doet en wat je wel of niet kan doen. Je leert aan en met elkaar. Een directe maar ook relatief veilige werkomgeving.
Een groep bezit een grotere wijsheid dan de facilitator alleen.

Leren in een organisatie
Een organisatie blijft, hoe je het ook wendt of keert, mensenwerk. Een belangrijke pijler in een organisatie is dan ook het contact. Contact gaat verder dan communicatie alleen. Contact gaat over respect, over gunnen, over durven, over de overeenkomst en het verschil. En daar gaat het ook vaak mis; tussen afdelingen, tussen de top en de vloer, tussen management en specialisten, tussen de antilopen en de slakken etc.


Wanneer we het daar met elkaar over kunnen hebben, komt er energie in de organisatie. Mensen horen nu eenmaal graag bij een organisatie waar ze ertoe doen.
Themabijeenkomsten


Veel mensen hebben een terugkerend thema in hun leven: relatie, geld, angst, moeder-dochter-relatie, schaamte etc. Dat kan je behoorlijk bezighouden. Niet voor niks zijn er veel schrijvers die hun hele schrijfcarrière geïnspireerd worden door één terugkerend thema.


Aan de hand van oefeningen en uitwisseling onderzoeken we je overtuigingen en verlangens. Misschien kunnen er zaken afgerond worden, wat weer ruimte creëert voor iets nieuws.
'Alles wat aandacht krijgt, groeit.'

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NVAGT en EAGT

Wat beweegt mij en wat beweegt de ander”